înghețată naturală, Uncategorized @ro

De ce gelato artizanal e scump?

Sorbet capșună

De ce produsul vostru e atât de scump?

Nu suntem singurii producători locali care au parte de așa tip de întrebări. Le primesc toți artizanii care fac torturi, biscuiți, pâine etc. E normal să le primim. De aceea și răspundem sincer de fiecare dată.

Pentru că e natural.

Atunci când motivația noastră principală e să creăm ceva sănătos și gustos, pentru copiii noștri, pentru noi și toți cei dragi, e evident că punem pe prim plan calitatea. Fără compromisuri.

Suntem onești cu noi înșine și cu clienții noștri. Știm că avem un produs bun, natural. Și că dacă am începe să folosim prafuri, tot ce facem nu ar mai avea niciun sens.

Și totuși… cum se formează prețul la Mam’s Gelato?

Cel mai important ingredient în înghețată este laptele și frișca. Noi le cumpărăm de la un producător local mic, care ne livrează produsul proaspăt, de câteva ori pe săptămână, în funcție de comenzi.

Dar laptele nu este cel mai scump ingredient. Avem diferite fructe proaspete locale, pomușoare și verdețuri, precum și ingrediente pe care le cumpărăm din afara țării, cum ar fi fisticul, pasta de fistic și fructele exotice.

Pentru ce plătești mai mult?

De ce să plătești mai mult, dacă ești ok cu înghețata din comerț? De fapt, tu alegi. Dar dacă vrei să-ți creezi o cultură a alimentației sănătoase, trebuie să începi cu ceva. După ce treci la deserturi naturale, nu mai poți reveni la artificial, pentru că simți mai bine gustul adevărat al fiecărui ingredient. Devii mai conștient de ceea ce mănânci.

Gelato produs de noi are mai puțin zahăr decât ești obișnuit. Nu adăugăm conservanți, coloranți, aromatizatori sau potențatori de aromă. Nimic. Iar asta tot îți formează gustul pentru deserturile bune.

Dacă savurezi o înghețată de fructe de la Mam’s Gelato, să știi că aici chiar sunt fructe. Dintâi le-am spălat și decojit manual, le-am mărunțit și am obținut piureul de fructe pe care apoi l-am folosit la prepararea sorbetului. De aici și culoarea roz fin. Înghețata naturală din căpșuni nu poate fi mai colorată decât piureul făcut din ele. Așa e și cu celelalte fructe.

Fiecare ingredient are secretele sale. Interacțiunea cu metalul și alte utilaje pot schimba proprietățile produsului. De aceea facem totul manual. Pentru Înghețata de lămâie stoarcem manual sucul și roadem coaja, pentru Menta Straciatella infuzăm laptele în frunze de mentă alese atent, iar ciocolata o mărunțim manual. Pentru Creme Brulee pregătim caramelă proaspătă, iar pentru gelato din cafea cu Baileys fierbem cafea naturală. Fiecare gust este o nouă rețetă de autor, pe care o găsești doar la Mam’s Gelato.

Întreg procesul de preparare a unui gust durează, conform tehnologiei clasice italiene, între 12 și 14 ore. După ce am pregătit totul, punem înghețata în utilajul care amestecă și răcește gelato-ul. Datorită lui obținem această textură foarte fină și gustul de la care te topești.

Încearcă gelato de la Mam’s Gelato, comandă gusturile originale care te vor surprinde plăcut.